EKC-basiscursus (24 en 25 november 2020)

Locatie Bilderberg Résidence Groot Heideborgh, Garderen
Organisatie LINKH / NHG
Doelgroep Huisartsen
Accreditatie 13 uur
Datum dinsdag 24 november 2020 t/m woensdag 25 november 2020
De EKC-basiscursus is ontwikkeld mede op verzoek van de perifere nascholingsorganisaties. Het doel was om de nascholing en toetsing in kleine groepen, zoals FTO en toetsgroepen, te ondersteunen of daar waar nodig nieuw leven in de blazen. Aangetoond is dat deze vorm van nascholing een uitstekende methode is om kwaliteitsbeleid te implementeren in de huisartsenpraktijk.

VOOR WIE?
De cursus is geschikt voor huisartsen die een toetsgroep willen opstarten of al in een toetsgroep zitten.OPZET VAN DE CURSUS 

De basiscursus beslaat twee achtereenvolgende dagen waarin met afwisselende en inspirerende werkvormen diverse aspecten van de functie als EKC de revue passeren. Allereerst wordt ingegaan op de inventarisatie de wensen en behoeften van uw toetsgroepleden. Vervolgens krijgt u uitleg over de taken en verantwoordelijkheden van een EKC. U wordt hierbij op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en kwaliteitsbeleid; u maakt kennis met verschillende onderwijsvormen en gaat er direct praktisch mee aan de slag. Het motiveren van uw eigen groep komt vervolgens aan bod en u werkt aan een verbeteringsplan voor uw eigen praktijk. Na afloop gaat u naar huis met veel nieuwe ideeën over nascholing in toetsgroep. De consulenten voor de cursus worden geleverd door het NHG.

De deelname aan de cursus geeft recht op inschrijving in het register "Erkend Kwaliteits Consulent" van het CHBB als huisarts met een bijzondere bekwaamheid.

PROGRAMMA VAN DE CURSUS
  • Mijn rol als EKC
  • Hoe kies ik mijn onderwerpen?
  • Inzicht in nieuwe onderwijsvormen en -methoden
  • Hoe motiveer ik mijn groep?
  • Hoe implementeer ik wat ik geleerd heb?
WAAROM DEELNEMEN?
  • Ik wil EKC worden voor mijn toetsgroep
  • Ik wil meer uit mijn toetsgroepnascholing halen
  • Ik wil mijn toetsgroep inspireren
  • Ik wil een toetsgroep starten
DATA
Dinsdag 24 en woensdag 25 november 2020.

TIJD
Van 09.00 tot 17.00 uur.

LOCATIE
Bilderberg Résidence Groot Heideborgh, Hogesteeg 50, 3886 MA Garderen.
Routebeschrijving zie de website.

KOSTEN
€ 620,- per deelnemer exclusief overnachting. Overnachten is mogelijk à € 195,- per overnachting inclusief diner. Op het inschrijfformulier kunt u dit aangeven.

ACCREDITATIE 
Deze nascholing is voor 13 uur geaccrediteerd onder de BIA van het NHG afgegeven door het Accreditatie Bureau Cluster 1 (ABC1) van de KNMG.

CONSULENT
Ilonka Brugemann

INSCHRIJVEN
U kunt inschrijven middels de button boven en onderaan de pagina. U ontvangt per mail een bevestiging van inschrijving en een factuur. Uw inschrijving is definitief na ontvangst van de deelnemersbijdrage.

ANNULERINGSREGELING
Annuleren is uitsluitend schriftelijk mogelijk tot twee weken voor de aanvangsdatum. Wij berekenen u dan € 35,- administratiekosten. Bij latere annulering brengen wij de volledige kosten in rekening. Natuurlijk kunt u zich, mits tijdig aan ons doorgegeven, laten vervangen door een collega.

INLICHTINGEN
Stichting LINKH, telefoon 06-24169015, e-mail info@linkh.nl
Coördinatie: Olaf van Muijden, beleidsmedewerker LINKH       

Wijzigingen voorbehouden.